۵۴۹ کشتارگاه طیور با نظارت شرعی دامپزشکی در کشور فعال است

اخبار داخلی جدیدترین خبر ها خبر های دام خبر های طیور

مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور گفت: ۵۴۹ کشتارگاه طیور در کشور فعال است که نظارت بر ذبح شرعی در همه این کشتارگاهها با جدیت در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام سید اسماعیل حسینی روز دوشنبه در مراسم افتتاح نخستین نشست تخصصی مدیران کشتارگاه‌های دام و طیور منطقه ۵ کشور در مشهد افزود: نظارت بر ذبح شرعی در کنار خدمات نوین دامپزشکی از دیگر افتخارات قابل ارائه نظام جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب است.

وی با بیان اینکه تولیدات دام و طیور تا قبل از انقلاب وضعیت نامطلوبی داشت، افزود: امروز با افتخار باید اعلام کنیم که یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون قطعه مرغ در هر سال در کشور کشتار می‌شود که از برکات انقلاب است.

مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور در ادامه گفت: شمار دامپزشکان با هدف تامین سلامت مردم در کشور پس از انقلاب اسلامی رشد چشمگیر و قابل توجهی داشته است، بطوریکه قبل از انقلاب اسلامی در کل کشور حدود ۴۰ دامپزشک فعالیت می کرد اما اکنون ۴۰ هزار تحصیل کرده در حوزه دامپزشکی فعالیت دارند.

وی بیان کرد: مایه کوبی هفت میلیون دام در مناطق عشایری به طور رایگان از خدمات بی نظیر پس از انقلاب اسلامی در کشور است.

۴۹ کشتارگاه دام و طیور در خراسان رضوی فعال است

مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اینکه این استان دارای پتانسیل های بالایی در حوزه دام و طیور است، گفت: هم اکنون ۴۹ کشتارگاه دام و طیور در این استان فعالیت دارد که ۱۴ کشتارگاه صنعتی طیور، هفت کشتارگاه صنعتی دام و ۲۸ کشتارگاه سنتی دام در این استان دایر است.

دکتر جواد اعلمی افزود: همچنین ۷۰۰ مرکز خدمات دامپزشکی و نیز ۱۰۰ کارخانه خوراک دام و ۲ کارخانه داروسازی در خراسان رضوی فعال است که همگی نقش مهمی در تامین امنیت غذایی آحاد جامعه و به ویژه سلامت زائران و مجاوران دارند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی نیز گفت: در ابتدای انقلاب برای تامین بسیاری از نیازهای پروتئینی مردم وابسته به خارج بودیم، اما اکنون علاوه بر تامین نیاز داخلی برای صادرات محصولات نیز برنامه داریم.

غلامرضا قنبری افزود: نقش دامپزشکی در تامین کیفیت محصولات بسیار با اهمیت است و علاوه بر کنترل بیماری ها و پیشگیری از آن ها نقش مهمی در بهره وری دارد.

وی با اشاره به اینکه کشتارگاهها از کانون‌های اصلی کیفیت و قیمت تمام شده محصولات به شمار می روند، افزود: اغلب کشتارگاههای ما فرسوده هستند که باید به سمت فناوری های نوین و استفاده از تجهیزات بروز برویم تا ضمن افزایش کیفیت، قیمت تمام شده را نیز کاهش دهیم.

وی استفاده از محصولات جانبی در کشتارگاهها را ضروری دانست و گفت: در صورتی که به سمت نوسازی کشتارگاهها گام بر نداریم از تامین نیازها و مطالبات مردم و نیز صادرات به سایر کشورها عقب می‌مانیم، بنابراین باید بر روی برندسازی در این زمینه کار کنیم و بازار آسیای میانه را از دست ندهیم.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز در این جلسه گفت: این اولین بار است که حدود ۱۳۰ کشتارگاه دام و طیور در قالب نشست تخصصی با مدیران کل دامپزشکی استانهای هفتگانه منطقه ۵ حضور دارند و باید دقت کنیم تا در این جلسه بهره‌وری بالای بهداشتی داشته باشیم .

دکتر قاسم رضاییان زاده بیان کرد: داشتن جایگاه مناسب بهداشتی زمینه ساز صادرات محصولات را فراهم می کند، درحالیکه نیمی از کشتارهای منطقه ۵ دامپزشکی کشور در بخش دام، سنتی هستند که باید به صورت عملیاتی به سمت صنعتی شدن حرکت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *