مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: از آغاز اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی دامپزشکی در استان مرکزی تاکنون بیش از ۱۵ تن فراورده خام دامی ضبط و ۷ پرونده قضایی تشکیل شده است.
دکتر محمد فتاحی در جمع خبرنگاران با اشاره به تداوم نظارت های دامپزشکی در طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، عملکرد این اداره کل را در ۱۰ روز نخست اجرای طرح تشریح کرد و افزود: ۱۵ هزار و ۲۵۶ کیلوگرم فرآورده در این مدت در قالب ۲ هزار و ۵۴۰ مورد بازدید از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی ضبط موقت شده و نمونه برداریها برای تعیین تکلیف این فرآوردهها به آزمایشگاه ارسال شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۱۸۳ کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر بهداشتی در این مدت از مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده خام دامی این استان کشف و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
وی ادامه داد: ۱۶۴ مورد غیر بهداشتی در جریان بازرسی از واحدهای تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در این مدت شناسایی، ۱۰ مورد نمونه برداری و ۷ مورد نیز به مراجع قضایی معرفی شده است.
فتاحی گفت: ۷ هزار و ۶۶ راس دام سبک در ۱۰ روز ابتدایی اجرای طرح، کشتار و ۱۳۰ تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شده است.
وی افزود: ۸۳۵ راس دام سنگین نیز در این مدت در کشتارگاههای دام استان مرکزی کشتار و ۲۰۶ تن گوشت از کشتار این دامها استحصال شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به ضبط ۵۹ راس لاشه دام سبک و سنگین اظهار کرد: بدنبال نظارت بهداشتی بر کشتار دام در کشتارگاه های دام استان طی ۱۰ روز اول طرح، ۳ هزار و ۴۰۴ کیلوگرم لاشه دام سبک و سنگین به دلیل وجود ضایعات مرضی و بیماری در کشتارگاههای این استان ضبط شده است.
فتاحی از تولید هزار و ۴۷۵ تن گوشت مرغ در ۱۰ روز نخست اجرای طرح خبر داد و گفت: این میزان گوشت از کشتار ۷۰۴ هزار و ۲۵۵ قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی استان استحصال شده است.
وی به تعداد ۷ هزار و ۴۶ قطعه طیور ضبطی در کشتارگاه های طیور استان اشاره کرد و ادامه داد: ۹ هزار و ۶۶۷ کیلوگرم لاشه طیور در این مدت به دلیل ضایعات مرضی یا لاغری در کشتارگاههای طیور استان مرکزی ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: طرح ویژه نوروزی و ماه مبارک رمضان و نظارت بر مواد غذایی (فرآورده های خام دامی) از روز شنبه ۱۳ اسفند ماه در این استان آغاز شده و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه می یابد.
فتاحی افزود: ۵۶ گروه متشکل از ۸۴ نفر از کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان مرکزی اجرای این طرح را بر عهده دارند.
وی ادامه داد: ۱۹۶۰ واحد شامل مراکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی استان مرکزی در این طرح مورد نظارت قرار خواهند گرفت و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، برخورد قانونی میشود.
فتاحی به شهروندان توصیه کرد که در هنگام خرید فرآورده های خام دامی به برچسب مشخصات(تاریخ تولید و انقضاء) و مهر دامپزشکی دقت کنند و هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی شهرستان را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی جهت پیگیری کارشناسان دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.