چگونه در فصل زمستان از دام وطیور نگهداری کنیم؟

اخبار استانی اخبار داخلی جدیدترین خبر ها خبر های دام خبر های طیور مهم ترین خبر ها

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در فصل سرد تغذیه دام‌ها با علوفه پر انرژی دارای قند، تفاله چغندر، تفاله مرکبات و ملاس باشد.‌

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به هشدارهای هواشناسی و سرد شدن هوا، اظهار کرد: با توجه به کاهش دما، دام‌داران پناهگاه مسقف را برای دور نگه داشتن دام‌ها از کوران باد و بستر با ضخامت مناسب، خشک و عایق را برای بالا بردن درجه حرارت بدن دام‌ها ایجاد کنند.

وی با تاکید بر اینکه تأمین ذخیره آب آشامیدنی مورد نیاز دام‌ها ضروری است، افزود: انگل‌های گوارشی و ریوی در شرایط سرما فعالیت بیشتری دارند و خوراندن داروهای ضدانگل به دام زیر نظر دامپزشک ضروری است.

این مسئول با بیان اینکه مرغداران، طیور را در این فصل، گرم و خشک نگه دارند و به منظور حفظ، تداوم تولید تخم مرغ، فضایی گرم و خشک برای طیور خود مهیا کنند، ادامه داد: تهویه‌مناسب در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه می‌توان از کنسانتره یا غلاتی مانند جو برای تغذیه دام استفاده کرد، افزود: خروجی‌ها در واقع به منزله تهویه هستند؛ اما در صورت افزایش تراکم هوا، به جریان هوای بیشتری نیاز است.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان ابرازکرد: زنبورداران، فضای داخل کندو را با موادی از قبیل روزنامه، برگ خشک درختان و پارچه‌های ضخیم پر کنند تا فضای داخل کندو کاملاً تنگ و متراکم شود و به حفظ گرما در روزهای سرد کمک کند.

حاج‌کاظمی اذعان کرد: قدرت زمستان گذرانی خوب کندو وابستگی مستقیم به عملکرد کلنی زنبور عسل دارد و در فصول سرد سال با مصرف عسل، انرژی مصرفی به صورت گرما در فضای اطراف بدن پخش می‌شود از این‌رو عسل در بقای زمستانه زنبورهای عسل نقش مهمی دارد.

وی افزود: کندو باید حداقل ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر از زمین فاصله داشته باشد تا رطوبت را از زمین نگیرد و همچنین با آمدن برف، دریچه پرواز بسته نشود.

این مسئول بیان کرد: کندوی سالم کندویی است که در آن هیچ‌گونه سوراخ یا درزی وجود نداشته باشد. برای زمستان‌گذرانی زنبورهای عسل، منطقه‌ای معتدل و نه چندان سرد انتخاب شود و کندوها در مسیر وزش باد و در مسیر سیلاب قرار نگیرد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *