مدیرکل دامپزشکی استان یزد با اشاره به اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی دامپزشکی در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز، از توسعه زیر ساخت سامانه فوریتهای دامپزشکی استان خبر داد.
علی فاتحینیا امروز چهارشنبه ۱۶ اسفندماه در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به تشدید نظارت بهداشتی دامپزشکی در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز، گفت: در این طرح ۵۵ نفر دامپزشک و بازرس بهداشتی استان از ۱۹ اسفندماه تا ۲۲ فروردین سال آینده فعالیت خواهند داشت.
وی گفت: در طرح مذکور ۳۴ تیم ثابت و سیار با ۱۳ اکیپ ثابت و ۲۱ اکیپ سیار در دو شیفت کاری از ساعت ۸ تا ۲۰ فعالیت میکنند.
فاتحینیا با اشاره به اینکه این اکیپها بر ۴۵۰ واحد فراوردههای خامی و دامی نظارت میکنند، تاکید کرد: در صورت مشاهده تخلف با متخلفان برخورد خواهد شد و مردم نیز میتوانند در صورت مشاهده تخلف با سامانه ۱۵۱۲ تماس گرفته و سازمان را جهت پیگیریهای مربوطه در جریان بگذارند.
این مسئول از توسعه زیر ساخت سامانه فوریتهای دامپزشکی استان خبر داد و گفت: تمام ۱۲ اداره دامپزشکی شهرستانهای استان با مجهز شدن به سامانه فوریتهای دامپزشکی به دامپزشکی شهرستان خود وصل شده و میتوانند پیشنهاد، انتقاد و شکایات خود را مطرح کنند.
وی یادآور شد: سامانه ارتباطی به منظور تکریم ارباب رجوع و ارتباط سریع و موثر عموم هم استانیها با دامپزشکی راه اندازی شده است.
فاتحینیا با اشاره به این که یکی از رسالتهای دامپزشکی، لحاظ کردن بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی خصوصاً بیماریهای مشترک انسان و دام است، گفت: در همین راستا دامپزشکی استان طی یک سال گذشته ۲۰ اردوی جهادی دامپزشکی در مناطق روستایی و عشایری برگزار و خدمات خود را به صورت رایگان به دامداران ارئه کرده است.
وی با بیان این که طی یک سال گذشته انجام عملیات خونگیری تست و پایش دامهای سنگین به منظور شناسایی و حذف دامهای بیمار به طور مستمر صورت گرفته است، گفت: این عملیات شامل انجام تست مشمشه در دو هزار و ۵۳۷ سر اسب، تست سل در ۲۷ هزار و ۴۰۶ رأس دام سنگین، ۲۵ هزار و ۲۲۱خونگیری دام سنگین بوده است.
وی از ۴۸ هزار و ۸۰۴ مورد واکسیناسیون بروسلوز دام سنگین، ۱۲۰ هزار و ۱۲۷ مورد واکسیناسیون بروسلوز بره و بزغاله، ۷۴۱ هزار و ۴۱۳ مورد واکسیناسیون تب برفکی دام سبک، ۱۱۶ هزار و ۹۰۰ مورد تب برفکی واکسیناسیون دام سنگین، ۲۵۹هزار و ۶۲۹ مورد واکسیناسیون آبله گوسفندی،۱۹۱هزار و ۷۷۵ مورد واکسیناسیون آبله بزی، ۶۳۴ هزار و ۵۵۴ مورد واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک، هفت هزار و ۰۷۳ مورد واکسیناسیون هاری در راستای پیشگیری از بیماری های دامی خبر داد.
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: کلیه مراحل تولید، فرآوری، توزیع و عرضه ی فرآوردههای خام دامی تحت نظارت دامپزشکی میباشد و کلیه کشتارهای دام و طیور استان از نخستین مراحل پرورش تا مراحل پس از کشتار تحت مراقبت و پایش این ارگان دولتی قرار میگیرد.
وی افزود: در سال جاری۲۹۰هزار و ۲۸۱ راس دام سبک، ۹ هزار و ۶۵۰ راس گاو و گوساله، ۴۸ راس گاومیش، دو هزار و ۸۹۵ نفر شتر، یک هزار و۳۰۱ قطعه شتر مرغ، ۱۷ میلیون و ۲۳۷ هزار و ۸۱۰ قطعه طیور گوشتی، یک میلیون و ۹۵۲ هزار و ۵۰۴ قطعه بلدرچین و ۱۰۲ هزار و ۳۶۳ قطعه بوقلمون در کشتارگاههای دام و طیور استان تحت نظارت کارشناسان شرعی و بهداشتی دامپزشکی ذبح شده است.
این مسئول اظهار کرد: طی این مدت ۲۷ هزار و ۸۰۰ مورد بازدید از واحدهای تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی صورت گرفته شده که میزان ۹۱ هزار و ۸۸۶ کیلو گرم فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف انسانی معدوم شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان در پایان در خصوص صادرات دامی و خامی نیز اظهار کرد: در سال جاری ۱۰۰ تن پودر آب پنیر، ۵۲ تن پودر گوشت، ۲۰هزار تخم نطفهدار کبک، ۷۰ تن محصولات لبنی، هزار و ۳۴۰ تن پنجه و پای مرغ، سه هزار و ۹۳۵ تن تخم مرغ خوراکی و یک هزار و ۱۰ قطعه کبک زنده از استان به سایر کشورها صادر شده است.