مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: نیمه دوم سال و همزمان با مهاجرت پرندگان وحشی خطر ابتلای آنفلوآنزای پرندگان زیاد می شود و با در نظر گرفتن این احتمال، ستاد مقابله با این بیماری در استان فعال شده است.
شهرام موحدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: کانون آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان در سه سال متوالی گذشته در این استان مشاهده نشده است اما این به معنای آن نیست که ویروس در حیات وحش و محیط زیست وجود ندارد.
وی تصریح کرد : تلاش دامپزشکی و دامداران مقابله با این بیماری در کانونهای پرورش طیور است.
موحدی همچنین گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین علیه بیماری تب مالت، شاربن و تب برفکی در استان اصفهان به طور رایگان واکسینه شدند.
وی بابیان اینکه در این طرح بیش از یک میلیون و ۳۷۰ هزار رأس دام شامل گاو، گوساله، گوسفند، بز و تک سمی علیه بیماری شاربن واکسینه شدند، افزود: نام دیگر این بیماری سیاهزخم است که یک بیماری عفونی و قابل انتقال بین انسان و حیوان به شمار می رود.
وی با اشاره به واکسیناسیون ۳.۵ میلیون از دام های استان علیه تب برفکی ادامه داد: سالانه بیش از ۱۷ میلیون و ۴۹۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون در این استان انجام می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان یادآورشد: همه ساله طبق برنامه پیشگیرانه، واکسیناسیون رایگان علیه بیماریهای مشترک انسان و دام توسط گروههای دامپزشکی بخش دولتی و غیردولتی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای عملیات واکسیناسیون علیه بیماریهای دام، ضمن کاهش دامهای مبتلا به این بیماریها، سلامت و بهداشت عمومی جامعه نیز افزایش مییابد.
موحدی با بیان اینکه برای حفظ و ارتقای سطح بهداشت و سلامت جامعه همه مسوول هستیم، از دامداران خواست تا همکاری لازم را با دامپزشکی استان داشته باشند.
موحدی اظهار داشت: یکی از سرفصل های کار دامپزشکی، مقابله، مبارزه و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است.
وی گفت: بیشترین تعداد واحدهای پرورش طیور کشور در استان اصفهان قرار دارد و بیش از ۲ هزار واحد پرورش طیور گوشتی و بیش از ۲۲۴ واحد پرورش مرغ تخمگذار در این استان وجود دارد و سال گذشته ۸۰ میلیون قطعه جوجه در اصفهان انجام شد.
وی ادامه داد: سالانه ۸۶۲ میلیون دز واکسیناسیون طیور در این استان انجام می شود.