مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به فعالیت ۶۷۸ واحد مرغ گوشتی در استان گفت: سالانه ۶۵ هزار تن گوشت مرغ در این استان تولید میشود که در این زمینه در کشور پیشرو است.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی این سازمان “حسین محمدزاده” افزود: حدود ۴۵ درصد گوشت مرغ مازاد بر نیاز استان به استان های همجوار صادر می شود.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و با تغییر ارز ترجیحی، پرورش دهندگان طیور با چالش هایی روبه رو شدند اما تخصیص تسهیلات بانکی برای تامین سرمایه در گردش و تلاش بهره برداران در جهت افزایش بهره وری از نهاده های تغذیه ای طیور تا حد زیادی این چالش را تعدیل کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ با ۳۴ میلیون و ۸۸۰ هزار قطعه جوجه ریزی، بیش از ۶۱ هزارتن گوشت مرغ در واحدهای مرغ گوشتی تولید اما در سال ۱۴۰۱ با وجود نوسانات اقتصادی، نزدیک به ۲۸ میلیون قطعه جوجه ریزی و ۴۹هزار تن گوشت تولید شد البته با بهره برداری ۱۰ واحد مرغ گوشتی و فعالیت کامل همه واحدهای موجود پیش بینی می شود که در سال ۱۴۰۲ ، حداقل به ۳۵ میلیون قطعه برسد.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزدگفت: وضعیت جوجه ریزی واحدهای مرغ گوشتی استان نسبت به استان های همجوار مطلوب و راندمان و کیفیت تولید حاصل از فعالیت تولید کنندگان یزدی نیز برتر است واین نشان دهنده تاب آوری بالا ،کوشش آمیخته با ایمان و وطن دوستی کشاورزان و دامپروران استان است.
وی تصریح کرد :در نیمه اول ماه اینده به دلیل کاهش و توزیع نامناسب جوجه ریزی در کشور، حدودا یک هفته با چالش روبه رو خواهیم شد، اما با توجه به تعداد جوجه های موجود در سالن های پرورش مرغ گوشتی استان، پیش بینی می شود که روزهای پیش رو بطور متوسط در هر روز حدود ۹۶ تن گوشت مرغ تولید شود در حالی که نیاز روزانه استان حدود ۷۵ تن است.
این مسئول ادامه داد : با توجه به شرایط جوجه ریزی استان های همجوار و افزایش تقاضا برای گوشت مرغ و نیز پراکندگی جوجه ریزی در استان، در صورت کاهش بارگیری و تولید گوشت ، بطور محدود مرغ منجمد برای تنظیم بازار در نظر گرفته شده است.
محمدزاده با اشاره به خواص گوشت مرغ خاطر نشان کرد : گوشت مرغ از لحاظ قابلیت هضم، پروفیل اسیدهای امینه، بعد از ماهی، بهترین گوشت محسوب می شود و مصرف کنندگان نیز از این موضوع آگاه هستند و افزایش مصرف سرانه گوشت مرغ در سال های اخیر یکی از نتایج افزایش آگاهی مصرف کننده است.
وی افزود :گوشت مرغ به دلیل ارزانتر بودن نسبت به دیگر فرآوردهای گوشتی همیشه بعنوان یک اهرم بازدارنده افزایش قیمت گوشت قرمز عمل کرده و لذا حمایت از پرورش دهندگان طیور می تواند در دستیابی به تحقق شعار سال، “مهار تورم و رشد تولید” کمک کننده باشد.
این مسئول گفت : تامین سرمایه در گردش، حمایت از توسعه واحدهای کشتارگاهی موجود، ایجاد حداقل ۲ واحد کشتارگاهی جدید، حمایت زیرساختی و تسهیلاتی در ایجاد حداقل یک واحد مالکیتی یکپارچه تولید گوشت مرغ از برنامه های مدیریت طیور در سال جدید است.