مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه تغذیه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان که فناوریهای نو را در تولید بکار بگیرند از سیاستهای حمایتی وزارت جهاد کشاورزی همچون تسهیلات و سهمیه نهاده بیشتر برای تولید برخوردار میشوند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، سید احمدرضا سید علیان افزود: اکنون در سامانه بازارگاه، کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان میتوانند ۲۵ درصد ظرفیت اسمی خود از سهمیه نهادهها برای تولید خوراک دام استفاده کنند و برای کارخانههایی که با استفاده از فناوریهای جدید، بهرهوریشان را ارتقا دهند، این درصد افزایش خواهد یافت.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه تغذیه دام وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بین کارخانههای خوراک دام که دارای فناوری بالاتر و محصولات تولیدی کیفیتر و با استانداردهای جهانی هستند با کارخانههایی که خوراک دام با کیفیت کمتری تولید میکنند باید تفاوت وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: کارخانههایی که تولیدشان از نظر فنی، علمی و استاندارهای جهانی در رده بالاتری باشد موجب رونق صادرات در حوزه خوراک دام و طیور میشوند.
سید علیان درباره توسعه بسترهای صادرات خوراک دام گفت: از پنج ماه گذشته، شیوهنامه صادرات خوراک دام، طیور و آبزیان در دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی با همکاری معاونت امور تولیدات دامی وزارتخانه، سازمان دامپزشکی کشور و تشکلها تدوین شده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه تغذیه دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: اکنون سهمیه کارخانههایی که میتوانند خوراک دام صادر کنند ابلاغ شده و آنها در شرف صادرات هستند.
وی افزود: بازارهای جهانی، خوراک دام را به هر شکلی نمیپذیرند و از این رو کارخانههای خوراک دام، طیور و آبزیان باید با بهرهگیری از فناوریهای جدید بتوانند خوراکی را تحویل بازارهای داخلی و جهانی دهند که قابل رقابت باشد.
سید علیان در همین حال از رتبهبندی کارخانههای خوراک دام، طیور و آبزیان خبر داد و تصریح کرد: اکنون ۸۶۶ کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان در کشور داریم و تا کنون حدود ۲۵۰ کارخانه در اظهارات خود، اطلاعاتشان را در سامانه سانکا سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ثبت کردهاند.
وی گفت: در هفتمین همایش بینالمللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام، طیور و آبزیان ایران که از ۲۰ تا ۲۲ دی ماه در محل نمایشگاهی گفتگو در تهران برگزار میشود، با توجه به سیاستهای معاونت امور تولیدات دامی، هدف مشخصی را در راستای بهبود بهرهوری تعریف کردهایم که فاز نخست آن تحت عنوان برندینگ و رتبهبندی کارخانههای خوراک دام، طیور و آبزیان است.