معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: پدیده خشکسالی مراتع استان را با کمبود شدید علوفه مواجه کرده است و در حال حاضر در مناطق قشلاقی استان چیزی به نام مرتع وجود ندارد و دامداران به صورت دستی به دام ها علوفه می دهند.
علی بهنام پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پرورش و نگهداری دام در استان از دیرباز به شیوه روستایی و عشایری در استان مرسوم و متداول است و اقتصاد و معیشت غالب مردم به این مهم وابسته است.
وی افزود: البته دامداری های علمی و صنعتی هم در چند سال اخیر در استان پیشرفت های خوبی داشته است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سرجمع تولیدات دامی کهگیلویه و بویراحمد ۱۵۵ هزار تن است و با تولید ناخالص داخلی به ارزش ۲ هزار ۶۰۰ میلیارد تومان نقش مهمی در اقتصاد و تولید دارند.
بهنام پور ابراز داشت: صنعت دام و طیور استان با سه چالش اساسی رو بروست که یکی خشکسالی است از جمعیت ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفری واحد دامی استان بیش از ۸۰ درصد به مراتع وابسته اند و دام سبک اند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات دیگر، با حذف ارز ترجیحی بیشترین معضل برای دامداران برای تامین نهاده های دامی ایجاد شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: سران سه قوه تصمیم گرفتند که ارز ترجیحی حذف و به سمت ارز نیمایی برود و موجب شد قیمت نهاده های دامی پنج تا ۶ برابر افزایش پیدا کند.
بهنام پور عنوان کرد: تناسبی بین قیمت تمام شده و قیمت فروش محصولات دامی به ویژه گوشت قرمز و مرغ وجود ندارد.
وی گفت: قیمت تمام شده یک کیلو گوشت قرمز به صورت زنده برای دامدار حداقل بیش از ۱۰۰ هزار تومان است اما در واقع بیش از ۷۰ هزار تومان در بازار مشتری ندارد و تولید غیر اقتصادی شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: سومین مشکل کشش بازار است که کشش بازار در مورد محصولات دامی بسیار پایین است.
دامپروران استان کهگیلویه و بویراحمد ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در اختیار دارند و امسال به دلیل کمبود علوفه طبیعی و بالا بودن قیمت نهاده های دامی به شدت در تنگنای تغذیه دام های خود قرار گرفته اند.
از میزان تولید سالیانه ۹۶هزار تن شیر و ۱۶ هزار تن گوشت قرمز در استان کهگیلویه و بویراحمد ؛ ۳۵هزار تن شیر و هشت هزار تن گوشت قرمز در مناطق عشایری بدست می آید.