مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر اینکه در حوزه کشتارگاه تمام گوشتی که وارد بازار میشود چه از لحاظ حلیت، چه بهداشتی مورد تایید است، گفت: استان اصفهان با ۸۰ روحانی در ذبح شرعی رتبه نخست نظارت بر ذبح شرعی را در کشور داشته و استانی شاخصی است.
شهرام موحدی در گفتوگو با ایسنا درباره برگزاری همایش ملی منطقهای امنیت و فرهنگ غذای حلال و دوره آموزشی ذبح اسلامی، اظهار کرد: تامین غذای پاکیزه و بهداشتی بر عهده سازمان دامپزشکی است، اما قبل از پاک بودن، حلیت آن باید مشخص باشد که بسیار مهم است و با تصویب قانون نظارت بر ذبح شرعی در مجلس، وظیفه نظارت بر حلیت مواد غذایی به عهده دفتر نمایندگی ولی فقیه وزارت جهاد کشاورزی و دامپزشکی کشور گذاشته شده است.
وی از رتبه نخست نظارت بر ذبح شرعی خبر داد و گفت: استان اصفهان با ۸۰ روحانی در ذبح شرعی رتبه اول نظارت بر ذبح شرعی را در کشور داشته و استانی شاخصی است. در اصفهان حساسیت ویژهای روی این مسئله وجود دارد و بیشترین کشتارگاه دام و طیور کشور را داریم. البته در کنار تیم دامپزشکی روحانیت برای نظارت بر ذبح شرعی هم حضور دارند.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر اینکه در حوزه کشتارگاه تمام گوشتی که وارد بازار میشود چه از لحاظ حلیت، چه بهداشتی مورد تایید است، افزود: در کشتارگاههای غیرمجاز استان اصفهان معضلی به این شکل وجود ندارد، اما به هر حال تخلفاتی صورت میگیرد و ما مصرف گوشتهایی که به لحاظ بهداشتی و حلیت مورد تایید نیست را به هیچ عنوان توصیه نمیکنیم. اصفهان از لحاظ کشتار در مراکز بهداشتی رتبه شاخص دارد و معضلی در این خصوص وجود ندارد.
وی همچنین درباره روستاها نیز توضیح داد: ما متولی غذای مردم هستیم، اما وقتی در روستا برای مصرف خودشان مصرف میشود مسئولیت آن بر عهده خودشان است. وقتی بحث بهداشت و نظارت را مطرح میکنیم، بحث فروشگاههای عرضه و قصابی است.
موحدی با اشاره به اهمیت آموزش افراد برای ذبح حلال و بهداشتی در روستاها، یادآور شد: حوزه دامپزشکی پیشگیرانه است تا درمان. ما در این حوزه پیشگام هستیم و در این حوزهها آموزش میدهیم و با ائمه جماعات روستاها در ارتباط هستیم، اما باز تاکید میکنم مردم حتی برای مصرف خانوادگی گوشت را کشتار نکنند، چون مسائل بهداشتی آن مورد تایید نیست.
کشتار دام مولد در کشتارگاه ممنوع است
معاون توسعه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان نیز در این باره به ایسنا، توضیح داد: در حال حاضر تعامل خوبی بین ناظران بهداشتی و شرعی در کشتارگاه برقرار است و برای ایام خاص مثل ایام اعیاد قربان و غدیر و عاشورا و اربعین که حجم کشتار بالا میرود نظارت جدی توسط ناظران بهداشتی و شرعی انجام میشود.
محمد کشتکار از حضور ۱۲۰ ناظر شرعی کشتارگاه دام وطیوردر همایش ملی منطقهای امنیت و فرهنگسازی غذای حلال خبر داد و افزود: استان اصفهان به اندازه ۱۰ استان کشور، کشتارگاه دام و طیور دارد و بالغ بر ۱۰ درصد تولیدات دامی و مواد پروتیئنی را داریم. در تمام کشتارگاه که بالغ بر ۱۹ کشتارگاه صنعتی طیور و ۳۱ کشتارگاه دام است و تمام نظارتهای بهداشتی و شرعی انجام میشود.
وی در خصوص کشتار دامهای مولد و حامله در کشتارگاه با وجود حضور ناظران شرعی، اظهار کرد: در شرایطی با وجود کمبود علوفه و خشکسالی مواجه شدیم و مشکلاتی برای دام ایجاد شد و جمعیت دامی استان کاهش پیدا کرد، اما طبق دستورالعمل کشتار دام مولد در کشتارگاه ممنوع است و باید ناظران بهداشتی و شرعی از کشتار دامهای حامله و مولد جلوگیری کنند.
معاون توسعه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه اگر مواردی هم دیده شود، دامهای تحت نظارت تستگیری هستند و دامهای بیمار کشتار میشوند، یادآور شد: دام اگر سل و تب مالت داشته باشد، باید کشتار شود، حتی اگر حامله باشد. چون ماندن این دامها باعث انتشار ویروس وب یماری به انسان و سایر دامها میشود که برای سلامت مردم مضر است. ناچاراً در کشتارگاه و در روزهای خاص این کشتار تحت نظارت ناظران بهداشتی و شرعی انجام میشود.
وی اضافه کرد: کشتارگاه طیور ۱۰۰ درصد خصوصی است و کشتارگاههای دام بیشتر تحت نظارت شهرداری است و ۱۱ کشتارگاه خصوصی است و بیشتر آن توسط شهرداری نظارت میشود.